dinsdag 7 november 2017

Beleggen in vastgoed

De laatste maanden staan de kranten er vol van, op internet kun je er niet meer omheen, beleggen in vastgoed is actueler dan ooit tevoren. Vooral in de grote steden, met name in Amsterdam, is beleggen in vastgoed een hype geworden. Particuliere beleggers kopen vooral woningen op die ook in trek zijn bij starters op de woningmarkt. Hierover is veel commotie, zo wordt de markt dunner voor de groep van starters. Maar aan de andere kant is het ook positief, deze beleggers bieden de beleggingspanden weer aan als een vrije sector huurwoning en zo komen er ook weer huurwoningen bij in het middensegment.
Er is een redelijk grote groep particulieren in Nederland die op dit moment weinig tot geen rendement meer maken op hun spaargeld. Nu kun je gewoon stil afwachten tot de rente ooit weer gaat stijgen of je gaat serieus nadenken over de mogelijkheid om te beleggen in vastgoed, met name in woonruimte. 

Maar als ik investeer in vastgoed dan kan ik niet meer bij mijn geld en ik moet maar afwachten of ik de woning wel kan verhuren! 

Als je gaat investeren in vastgoed is dit een beslissing voor een langere termijn. Je gaat voor een goed (maandelijks) rendement en in mindere mate voor een waardestijging. Met een goede keuze voor de juiste woning, eventueel in combinatie met een renovatie of alleen een goede opfrisbeurt, is het zeker mogelijk om een prima huurprijs te krijgen en een goede huurder.

Maar als ik de woning na een aantal jaren weer wil verkopen dan krijg ik de huurder er niet uit! 

Dat hangt sterk af van uw beleggingsstrategie, gaat u voor rendement en een investering voor lange termijn dan is er geen bezwaar om ook de woning voor langere tijd te verhuren. Wilt u wel rendement maar de mogelijkheid behouden om na een bepaalde tijd weer te verkopen, dan kunt u zonder enige problemen gebruik maken van tijdelijke huurcontracten.

Maar ik heb geen verstand van beleggen in vastgoed, ik ben bang om de verkeerde keuzes te maken! 

Praat eerst eens met de mensen in jouw omgeving die al ervaring hebben met beleggen in vastgoed. Win vrijblijvend advies in bij een makelaar of verhuurmakelaar, zij kennen de markt in uw regio. Lees ook veel over beleggen in vastgoed, op internet staan veel goede artikelen hierover. Of volg een cursus of training over dit onderwerp.

Maar de meeste cursussen zijn zo zakelijk geschreven en vaak gericht op de gehele vastgoedmarkt! 

Speciaal voor de startende, maar ook voor reeds bestaande, kleinere particuliere beleggers ontwikkelt de Verhuur Academy nu de cursus "Beleggen in vastgoed". Deze cursus zal antwoord gaan geven op veel van uw vragen en na afloop bent u in staat om een bewuste keuze te maken om te beleggen in vastgoed. 
De cursus wordt aangeboden als E-Learning, u kunt zelf het tijdstip en het tempo van de cursus bepalen. Nadat u de gehele cursus doorlopen heeft ontvangt u de tekst in digitale vorm zodat dit een blijvende bron van kennis en inspiratie vormt.
De E-Learning "Beleggen in vastgoed" zal vanaf eind november 2017 beschikbaar zijn. Wilt u nu al meer weten over deze cursus, ga dan naar "Beleggen in vastgoed" op de site van de Verhuur Academy en u krijgt een eerste indruk van het programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie op een artikel. De reactie wordt beoordeeld en na goedkeuring geplaatst.
Algemene reacties, vragen en / of discussies kunt u inzenden naar: info@verhuuracademy.nl