donderdag 25 augustus 2011

Screening huurders door de verhuurmakelaar

In eerdere berichten op dit weblog hebben wij aandacht besteed aan goede screening van kandidaat huurders en tips over het voorkomen van woonfraude.
Recentelijk kwam ik in contact met een gedupeerde verhuurder die al een tijdje actief is om dit leed onder de aandacht te brengen. Hierdoor werd dit voor mij weer zeer actueel en dus gelijk besloten hiermee aan de gang te gang en een zinvolle discussie hierover op te zetten.

Via de groep "Verhuurmakelaars" op Linkedin nu een discussie gestart over het oprichten van een kwaliteitslabel voor verhuurmakelaars. Inmiddels is de discussie in volle gang en blijkbaar heeft dit de volle belangstelling gewekt van vele verhuurmakelaars die hier hun steentje aan willen gaan bijdragen.

Zoals het er nu reeds naar uitziet gaat dit uitmonden in een verkennend gesprek met meerdere partijen, zoals verhuurmakelaars - journalisten - politici en eventuele gedupeerde eigenaren. Dit is een goede en positieve ontwikkeling en geeft perspectief dat er in de toekomst wellicht een keurmerk gaat komen voor verhuurmakelaars. Dit keurmerk kan voor toekomstige verhuurders betekenen dat zij vooraf duidelijkheid gaan krijgen in de volledige werkwijze van een verhuurmakelaar.
Het keurmerk zal kunnen gaan betekenen dat er volledige transparantie ontstaat wat de branche alleen maar ten goede zal gaan komen en het kaf van het koren kan scheiden.

Een ander aspect van een landelijk keurmerk kan zijn dat er een partij ontstaat die in Den Haag een lobby kan starten voor aanpassing van de inmiddels antieke wet Huurrecht. Het is de hoogste tijd dat het Huurrecht flexibeler gaat worden, vooral in de vrije sector en dat er daardoor een betere marktwerking kan ontstaan.

Ik zal de lezers van dit weblog op de hoogte houden van de toekomstige ontwikkelingen omtrent het initiatief tot oprichting van het keurmerk.
Ook verwijs ik de lezers graag naar het weblog van onderzoeksjournalist Joep Derksen die inmiddels veel aandacht heeft gegeven aan gedupeerde verhuurders.

Voor wie mijn eerdere artikel over "woonfraude" nog niet heeft gelezen, hierbij de link naar het artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie op een artikel. De reactie wordt beoordeeld en na goedkeuring geplaatst.
Algemene reacties, vragen en / of discussies kunt u inzenden naar: info@verhuuracademy.nl